Domare


Oliver Rasmusson

Jag startade min idrottskarriär inom handbollen som jag spelade i många år, ett intresse jag tagit upp igen på senare tid. 2005 började jag tävla agility med familjens Borderterrier. Sen har det bara fortsatt och idag tävlar jag med Border collien Max som är 8 år och sen har jag Kanté som är 1,5 år. Jag examinerades som domare 2014 något jag sett fram emot i många år och 2017 blev jag även internationell domare. Som domare vill jag uppnå banor med fart, teknik, svårigheter och handlingsalternativ. Rättvisa är för mig mycket viktigt, och jag gör alltid mitt yttersta för att döma klassen lika. På Agilitykalaset förväntar jag mig flera dagar med bra agility och ett gott beteende mot våra fyrbenta vänner. För vi ska inte glömma bort att agility ska vara roligt för alla inblandade, hundar som människor  

Tom Mercebach

Jeg er 50 år og bor med min familie og 5 hunde på et landsted på Sjælland. Jeg startede med at løbe Agility i 1992 med min Cockerspaniel og begyndte at undervise i 93. Jeg har siden løbet med både Cocker Spaniel Border Collie, og Mudi. Som dommer kan jeg godt lide at lave baner som har et godt flow, som kan løbes også selvom man ikke selv nødvendigvis løber hurtigt, men kræver hunden har nogle "skills" Jeg elsker handlere og hunde som er i godt humør, og jeg accepter ingen form for hårdhændet behandling af hundene. På AgilityKalaset forventer jeg en masse god Agility samt godt humør, Jeg forventer at se handlere der gør sit yderste for at løbe de udfordringer der er lagt i banedesign. Glæder mig til at se jer alle. 

Alexandra Gullberg

Jag började med agility när jag var endast 7 år gammal och fick min första egna lilla Sheltie när jag var 12 år. Sedan dess har jag varit aktivt tävlande och har deltagit på flertalet SM och även några år i landslaget. Idag har jag två Sheltisar som jag både tävlar individuellt och lag med.
2018 tog jag steget att utbilda mig till agilitydomare och har dömt flera tävlingar runt om i Sverige. Jag hade den stora äran att få döma landslagsuttagningen 2022, vilket även är den största och häftigaste tävlingen jag någonsin dömt.

Tina Karlsson

Jag började 2005 med agility med min lilla lilla Jack Russel Kita. Blev snabbt fast och skaffade fler hundar i en rasande fart . Sheltie blev min nästa ras. Idag har jag 4 fina sheltiepojkar och så senaste tillskottet Lix som visst blev en BC!

Högst upp på meritlistan står nog mitt deltagande i WAO i 3 år med lilla Jax . Vi tog Sveriges första bronsmedalj i games! Deltagit på SM med flertalet hundar sedan år 2017 , guld och brons i lag samt en femteplats som bäst individuellt. Tävlar idag i klass 3 med 3 sheltie och klass 1 med min BC.

 Alla nya agilitydagar är toppendagar! 2014 blev jag så domare, och har älskat det från första stund. Det är så kul att stå på planen och se ekipage lösa mina banor, gärna på lite olika sätt. Jag har väll en personlig stil på mina banor , vill gärna att det ska passa många , att det inte ska kännas omöjligt. Försöker först och främst se till så det är säkra banor och lyckliga linjer. Väl mött på en agilityplan 

Jens Nilsson

Nationell och internationell domare.
Bor: Tomelilla på vackra Österlen.
Familj: Min fru Emelie och våra två barn Lykke och Levi, 12 respektive 10 år gamla. Två shelties och en kanin.
Agilityerfarenhet: Tävlat agility mellan 1996 och 2019 med hundar i storleksklasserna small, medium och extra large (fyra borderterriers samt en bordercollie).
Agilityinstruktör sedan 1998. Agilitydomare sedan 2008. Tävlingsledare/arrangör under flertalet år på Sjöbo brukshundklubb.
Representerat svenska agilitylandslaget vid flertalet tillfällen med två olika hundar under 2000-talet. Med bland annat en individuell 9:e plats som resultat. Landslagsledare vid VM och NM under 2011.
Ambition: Jag vill skapa banor som ska vara roliga, inspirerande och utmanande för de tävlande samt att banorna ska ha bra linjer så att de är säkra för hunden att utföra. Givetvis ska banorna vara utformade på ett sådant vis att de ger mig goda möjligheter att döma på ett korrekt och rättvist sätt. Jag önskar arrangören och alla tävlande stort lycka till och ser fram emot att se ett gott samarbetet mellan er förare och er bästa vän hunden!